fbpx

Catalanisme en clau gallega

comunsTots els que em coneixeu sabeu que jo tinc una predilecció especial per Catalunya i les coses catalanes. No vol dir això que tingui guanyes d’ésser català; ni tan sols vol dir que vulgui per a Galiza les mateixes coses que per a Catalunya.

La proximitat que sento pel País Català es deu, d’una part, a la família que hi tinc. D’altra, a la sana enveja per l’amor que els catalans mostren per les coses catalanes. Tanmateix, crec que n’hi ha solucions i idees que podríem importar-ne, ja que han demostrat sobradament que funcionen.

A més, la societat catalana participa activament a la vida política del seu país, una vera mostra de salut democràtica i madurés social (malgrat que sigui per votar blanc o abstenció). Són tantes les coses que podríem aprendre-n’hi, que fa mal escoltar sovint insults vers Catalunya i els catalans. Amar la pròpia terra no és delicte. No en pot ésser.

%d bloggers like this: